Les families


ESCOLA OBERTA I EDUCACIÓ COMPARTIDA:

Creiem que l’educació dels infants és una tasca compartida entre família i escola. És per això que volem que l’escola sigui oberta a totes les famílies i que pugueu compartir amb nosaltres diferents moments educatius. L’escola s’ha obert en la celebració de les festes: el Concert de Nadal de P.3 a 6è, la rua de Carnaval pel barri i sobretot la Festa de la Primavera, que s’obre a tot el barri.

Aquest curs 2015-2016 hem iniciat l’obertura també del temps del migdia amb el Projecte Pares al menjador amb l’objectiu que conegueu millor el funcionament d’aquest servei. Les famílies podeu venir a compartir un dia el temps de menjador amb els vostres fills, dinar amb ells i amb els seus companys i compartir també les activitats que es realitzin. Aquesta activitat es durà a terme tots els dimarts i per sol·licitar-ho poseu-vos en contacte amb la secretària de l’Ampa, Àngels Zapata.

Des de l’escola volem també compartir la nostra tasca docent i compartir reflexions. Cada any organitzem les portes obertes a les aules per famílies amb infants, on us convidem a compartir una tarda amb els vostres fills a la seva aula amb una mostra d’activitats per a fer amb ells i veure la línea que seguim en el treball de les diferents àrees. En alguns nivells, aquestes tardes en família prenen forma de Jornades Pedagògiques en les que convidem a un especialista en un tema d’especial interès per a aquell grup i poder fer una reflexió compartida entre pares i mestres.ESCOLA PARTICIPATIVA:

Som una escola participativa i és per això que valorem molt la col·laboració de les famílies per ajudar a la gestió i desenvolupament del centre. Les comissions mixtes de pares i mestres col·laboren en el funcionament del menjador, la biblioteca, festes escolars…

L’Associació de Pares i Mares-AMPA de l’escola fa possible el bon funcionament dels serveis d’acollida, menjador, activitats extraescolars, la biblioteca a les tardes, casals d’estiu, i colònies esportives. És també l’AMPA qui organitza i facilita el Projecte de Socialització de Llibres de 3r a 6è Si voleu col·laborar amb l’AMPA …

Des del 1976 se celebra a l’escola la Festa de la Primavera un dissabte del mes de maig. Es tracta d’una jornada lúdica amb activitats per a nens i grans i és un èxit de participació any rere any. La festa que es gestiona per una comissió mixta de pares i mestres i s’ha convertit en l’exemple més clar de projecte conjunt entre famílies i escola.

També un dissabte a l’any té lloc el Posa’t Guapa! una jornada participativa on les famílies i membres de la comunitats educativa s’organitzen per fer accions de millora en l’escola a nivell d’infraestructura com ara pintura, decoració, lampisteria, etc i que acaba amb un bon dinar comunitari.

Les famílies heu col·laborat en la millora del centre en altres moments com la creació de la Ludoteca Els tres Porquets per part de les famílies d’Educació infantil. També comptem amb vosaltres per col·laboracions amb els grups dels vostres fills al llarg del curs escolar gestionades des de les Mares o Pares delegats de clase.